Anita Schmid og Peter Rust AS

Kontakt:
Besøksadresse:
Anita Schmid og Peter Rust AS
Boaronjárga 6
9520 Kautokeino

Postadresse:
Anita Schmid og Peter Rust AS
Postboks 381
9521 Kautokeino (Norway)

Telefon: (+47) 469 69 084

Får å sende e-mail til oss, vennligst benytt følgende e-mailadresse

linje

og oppgi alltid ditt telefonnummer! Telefonnummer kreves av posten, om vi skal sende pakke og også om vi skal kontakte deg, hvis vi har spørsmål.

skillelinje

Anita Schmid og Peter Rust AS
er en av tre sølvsmedverksteder i Kautokeino og er heleid av Anita Schmid og Peter Rust som også utgjør staben i vårt firma. Vi er begge to utdannet som gullsmed og har over førtifem års arbeidserfaring i faget. Alle produkter du finner på denne hjemmesiden er tegnet og produsert av oss selv.

Produktspekteret er bred og kan deles i følgende hovedgrupper:

Koftesølv:
Søljer, koftespenner, belteknapper, nasti, beltespiss og beltekjeder. I tillegg lager vi hårspenner, smykker, ørepynt og armbånd m.m. passende til kofte. Vi legger vekt på kvalitet. Derfor lager vi smykkene i en kraftig utførelse slik at de skal kunne brukes og at det oppstår minst mulig vedlikeholdsutgifter. En god finish hjelper til at sølvet som kjøpes hos oss holder seg lenge fint og blank.

Moderne smykker:
lager vi i hovedsak i sølv men gjerne kombinert med titan og andre materialer.

Kunsthåndverk / artjewellery:
Begge to er vi medlemmer i NK (Norske Kunsthåndverkere) organisasjonen for profesjonelle og utøvende kunsthåndverkere i Norge og underavdelingen NKNN (Norske Kunsthåndverkere Nord-Norge). Arbeidene som sorterer under denne kategorien er unikater. Disse har vi vist på utallige utstillinger i profesjonelle gallerier både i inn- og utland. En del er innkjøpt av offentlige institusjoner og kan sees i samlingen av forskjellige museer.

Glassprodukter:
Her brenner vi ved hjelp av laserteknologi tredimensjonale figurer inn i glass. Figurene tegnes på forhånd på datamaskin med ett tredimensjonalt tegneprogram.

Hjemmeside:
Ved koftesølvsidene har vi bestrebet oss til å vise tingene i originalstørrelsen. Ved store gjenstander har vi lagt inn en tumbnail. Hvis du klikker på den får du opp bilde i en ekstra visning. Størrelse og fargegjengivelse er dogg avhengig av dine dataskjerminnstillingene og browseren du bruker og må derfor taes med forbehold. Bildestørrelsen er opptimalisert til en skjermoppløsning på 1280x960dpi. Du kan deg ellers orientere etter de oppgitte mål og beskrivelsen av hva som er målt. På de andre sidene kan det være større avvik mellom originalen og bilde. Vi kommer til å jobbe med saken.

Noen praktiske råd om bruk og oppbevaring av sølv:
Hva er det som gjør at sølv anløper og blir svart? Sølv og bl.a. kobber har den egenskap, at de inngår en kjemisk forbindelse med svovel. Det er svovel i nettopp en del kosmetika, i luften fra for eksempel oljekamin og andre kilder som gjør at sølv blir svart.
For at du skal ha lengst mulig glede av at sølvet holder seg blank og fint, anbefaler vi at du oppbevarer smykkene i lokket plastpose. Alt du kjøper hos oss blir levert i en slik pose. Prøv å unngå å få hårspray og parfyme på sølv. Hold gjerne ett håndkle over søljene når du bruker disse produktene. Håndkrem og ellers fingeravtrykk kan etterlate uønskede flekker. Ved koftebelter vet vi at gummibasert tekstillim og muligens også noen farger inneholder svovel. Derfor kjøp gjerne en ny belt god tid på forhånd og la den lufte seg. Belter med knapper / nasti på anbefaler vi å pakke inn i en plastpose, deretter i en eske og sett den i fryseboks. (Kjemiske prosesser går fortere dess varmere det er, eller saktere jo kaldere.)
Enkle tipps om hvordan du selv kan vedlikeholde ditt sølv: fingeravtrykk, matrester og annet fjerner du lettest ved hjelp av lett såpevann (for eksempel med zalo) og en gammel tannbørst. Ikke gni for hardt men med omhu. Deretter skyller du godt med flytende vann og tørker sølvet med kjøkkenrullpapir. Bruk gjerne hårtørker til å tørke det også der, du ikke slipper til med tørkepapir som for eksempel ved steinfatninger. La det ligge i noen timer og sett det deretter i plastposen. Ikke bruk tannkrem eller andre skuremidler. Disse ødelegger polituren på sølv.
Er sølvet anløpt dypper du sølvet i flytende sølvrensemiddel som du kan kjøpe i dagligvarebutikker. Det er viktig at du ikke glemmer av sølvet i sølvrens fordi det blir helt svart om det ligger for lenge i den. (Det blir mye arbeid å pusse sølvet blank igjen og må utføres på verksted.) Deretter skyller du godt under flytende vann (rett vannstrålen rett over steinfattninger slik at rester av sølvrens blir skult bort der også) og tørk sølvet godt som beskrevet ovenfor. (Ikke bruk sølvpussekrem, den setter seg fast i vinkler og kroker og er vanskelig å fjerne helt.) Og det verste du kan gjøre er å bruke en pulver (noen gir også tipps om bruk av bakepulver) som skal løses opp i vann og deretter tilsettes en stripe alufolie eller tilberede blandingen i en aluminiumsbeholder. Saken er, at jo, sølvet blir lyst men det kommer av, at det feller seg ned ett tynt lag med aluminium på sølv som etter hvert blir grå og stygt. Og det verste med denne metoden er, at denne aluminiumsbelegg kan bare fjernes ved hjelp av gløding i flere ganger noe som medfører mye arbeid og kostnader for deg.

Modellrettighetene:
Alle rettighetene til modellene og foto er hos Anita Schmid og Peter Rust. Det er derfor ikke tillat å kopiere eller etterligne våres modeller, heller ikke å bruke bildene av våres produkter uten våres uttrykkelige og skriftlige samtykke jmfr. Åndsverkloven. Misbruk vil medføre erstatningsansvar.

Bestilling og kjøp av varer:
Bestill gjerne per e-mail eller telefon. Referer da til varenummer på hjemmeside. Vi er åpne til å imøtekomme dine ønsker å tilpasse varene etter dine ønsker med hensyn til farge på sten og løv/lavgasta. Samtidig kan vi avtale både leveringsfrist og betalingsform.

Kjøpsvilkår:
Alle priser er inkl. 25% mva.
Det tilkommer ingen fakturagebyr.
Fraktomkostninger betales av kjøperen og følger postens tariff.
For ordre under kr.300,- tilkommer en ekspedisjonsgebyr på kr.50,-.
Ved betaling fra utland, tilkommer våres bankkostnader på kr.50,-.

Levering:
En del varer er på lager hos oss og kan leveres innen 2-4 virkedager + postgang. For varene vi først må lage må du regne med 2 til 4 ukers leveringsfrist, alt etter hvor mye arbeid vi ellers har og evt. ferieavvikling. (Bestillinger som ønskes levert før påsken burde vi helst ha i løpet av februar) Det lønner seg derfor å være ute i god tid.

Betaling:
Varene sendes enten per postoppkrav eller mot forutbetaling. Du vil motta et tilbud som PDF-vedlegg per email, der du har valg mellom de forskjellige forsendelsesalternativer, samt pris og bankopplysninger. Ved valg av forskuddsbetaling sender vi varene snarest, eller til avtalt dato, etter at innbetalingen er registrert på våres bankkonto.

Forbehold om avvik fra bilde på hjemmeside:
Siden det meste er gjort i håndarbeid vil det alltid være små forskjeller fra det ene til det andre. Det ligger i håndverkets natur og utgjør jo egenlig dets sjarm. I tillegg kommer de tidligere nevnte faktorer som innstilingene på dataskjerm og browser.

Returrett og reklamasjoner:
Vi følger Norsk Kjøpslov og Angrefristlov. All retur som går ut over rettighetene som omfattes av disse lovene må på forhånd avtales med oss. Vi forutsetter at alt som ønskes å returneres/byttes ikke er blitt brukt og at det skjer innen to uker etter at varen er mottatt. Varene som ønskes returnert skal sendes som norgespakke på kjøperens bekostning.

Uavhentede postoppkravspakker:
Uavhentede pakker faktureres med våre utlegg for forsendelse og retur samt et tilleggsgebyr på kr.50,- for våres arbeid.

Sporing av pakker:
Spor din postpakke her:

linje Åpningstider:

Verkstedet er stengt.

Kunder som skal hente bestillte varer må avtale det med oss på forhånd.
verksted verksted verksted
skillelinje

til top
      tilbake til hovedsiden Anita Schmid og Peter Rust AS